Påbörjar distansstudier

Från och med idag går jag en distansutbildning inom Digital design. Har precis lämnat in min första uppgift, en reflektion över framtiden som Digital designer. Jag vaknade sent, satt ett par timmar och gjorde färdigt uppgiften i lugn och ro på soffan. Hemma. Det kändes väldigt bra. Jag är både förväntansfull, nervös och orolig över vad denna utbildning kommer att vara.
 
Jag gick tidigare 7 månader på en liknande utbildning (Grafisk design och kommunikation), men som inte var på distans – och det fungerade inte alls för mig. För de som inte vet lider jag av både social fobi och depression med en släng av ångest, så att varje dag vara tvungen att faktiskt ta mig till en fysisk plats, för att där tvingas arbeta i grupp(!) fungerade ganska uppenbart inte. Det var även en hel del redovisningar, bland det absolut värsta jag vet. Jag mådde inte bra av den utbildningen alls och har sedan dess varit i min värsta depressions-svacka hittills. 
 
Men jag kunde trots det inte bara gå hemma med inkomst 0 kr, så jag sökte denna distansutbildning. Förhoppningsvis kommer det fungera, men tydligen blir det en del webbcam-möten som jag inte alls är taggad på. Troligtvis även redovisningar över webbcam. Detta känner jag mig inte alls bekväm i, men jag hoppas verkligen att jag kommer klara av det ändå! De veckor jag slipper allt som har med webbcamen att göra så är jag nöjd. Uppdaterar om utbildningen framöver.